COUNTRY-PLESání po junácku

Samotnému plesu předcházelo dosti práce (jak jistě všichni organizátoři ostatních plesů dobře ví). Ve stručnosti jsou to zhruba tyto činnosti: – vytisknout a rozvěsit plakáty včetně infokanálu a internetu (prostě mediální humbuk), – vytisknout a orazítkovat vstupenky a jiné tiskoviny, – nakoupit dary do tomboly, – obvolat, obeslat nebo obejít sponzory tomboly, – nachystat (upgradovat) výzdobu sálu, – napéct + ozdobit + zabalit perníčky, – zajistit program (objednat kapelu, předtančení, mistra biče, …), – vyzdobit sál, – zajistit pořadatele … a spoustu dalších maličkostí.

Den „D“ – konání plesu. Kromě výše uvedené brigády na zdobení sálu jede vše podle zavedeného scénáře. Od 20 hod. hraje již osvědčená country kapela z Veselí nad Moravou „EL DORADO“. Ve 21 hod. oficiální zahájení plesu krátkou uvítací řečí, kterou vede šerif Palis. Následuje vystoupení hochů z odd. Tuláci – jedná se o „nekonečnou“ píseň “Otec Abrahám sedm synů měl“ ve stylu brumendo aneb „6 medvědů s Cibulkou“. Vzápětí nastupují mladé děvčata z tanečního souboru BLACK&WHITE Hodonín ve dvou po sobě následujících tanečních kreacích. A déle mimo volné zábavy a tančení losujeme vstupenky o tři chutné ceny (dort, salámová kytice a soudek plzeňské dvanáctky). Dále soutěž v lasování – v konkurenci šesti účastníků vítězí drvoštěp a lasař Mara. Ani osvědčenou výuku tanců jsme letos nevynechali i když letos svépomocí díky ochotě našich věrných návštěvníkům. Pak už byl nejvyšší čas rozjet tombolu, která (jako vždy) rychle mizela díky pěkným cenám a velkému počtu výher (letos 160 cen). Okolo půlnoci nastal čas pro všemi očekávané půlnoční překvapení, které bylo letos uskutečněno formou vystoupení mistra biče Lordána se svou partnerkou. Jeho práskání biči mělo velký úspěch a ustřelování růží z ruky zakusili mimo jeho asistentky i vybrané návštěvnice plesu (i když některé s hrůzou ve tváři či zavřenýma očima). A v poslední pauze mezi písničkami jsme letos poprvé rozjeli akci „Junák Ratíškovice hledá superstár“. Mělo se jednat o zpěv z řad dobrovolníků prostě „karaoke“. Ne že by nebyl zájem, ale z části technické problémy a z části indispozice některých dobrovolníků způsobily, že soutěž vlastně neproběhla. Přesto máme vítěze (Keňa) i když spíše v kategorii „ hvězdná pěchota“.

Podle spokojených tváří rozcházejících se účastníků našeho plesu soudíme, že se plések opět vydařil. Na závěr VELKÝ DÍK všem organizátorům, sponzorům a návštěvníkům plesu. Palis

Seznam sponzorů tomboly ZDE

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..