SKAUTSKÝ COUNTRY PLES sobota 29.1. 2011

SKAUTSKÝ PLES ve stylu COUNTRY – letos již po čtvrté. Sobota 29. 1. 2011

Letošní skautský ples ve stylu COUNTRY konaný na konci ledna v roce 2011 se od ostatních plesů asi nijak zvlášť nelišil, ale pár zaznamenání hodných momentů by tu přece jen bylo.
Pomineme-li tradiční kvalitní výzdobu sálu a bohatou tombolu , která obsahovala 150 cen a první cenu – computer Asus eee PC netbook (od Juráša – www.colosseum.cz), tak minimálně velkou pochvalu si zaslouží jak vynikající taneční soubor ARTUŠ z Hodonína (www.artus.mypage.cz), který vystoupil za večer 3x!, tak skvělá country-blugrasová kapela ŠU-FA z Kyjova (www.su-fa.cz), která hrála usilovně od 20 až do 3 hod. Pochvalu zaslouží samozřejmě i děvčata z oddílu Trojka, které zahájily ples pěkným tanečním vystoupením na píseň od Shakiry.
Další pozoruhodnost na tomto candrbále byla tzv. zvláštní cena v tombole a to velký obraz s názvem „8 papoušků“ (150 x 100 cm) jehož autor je nadějný mladý malíř Petr Přikryl z Hodonína. (www.petrprikryl.osoba.cz) Obraz do tomboly daroval pan Miroslav Ondruš z Hodonína, rám částečně hradil KPS. Kompletní seznam cen v tombole najdete v příloze.
Další zajímavou novinkou na letošním plese bylo vyhlášení nejlepších kostýmů – 1. místo získal přesvědčivě  Essmo za kostým indiána, 2. místo manželé Panákovi (zde zajisté sehráli rozhodující roli fešné nohy Radovy manželky Páji poodhalené ve větší míře než malé) a 3. místo získala mexičanka (Čembova žena) s dítětem na hrudi. Všichni byli odměněni „rychlými špunty“.
Největší úspěch ale paradoxně sklidilo nově vzniknuvší uskupení s názvem „ROBKY Z LESA“ se svým ani-ne dvouminutovým vystoupením, jež bylo prezentováno jako půlnoční překvapení. Jednalo se o pokus zatančit kankán v podání mužské části vrcholného managementu  Junáka Ratíškovice. Toto kanafaskové taneční těleso, které na tomto plese vystoupilo poprvé (a možná i naposled) chtělo nejen svým názvem, ale i ustrojením zajisté naznačit, že dost bylo vlády jednoho nejmenovaného spolku, který shodou okolností slaví v těchto dnech 10 let. Mimochodem  gratulujem.
Za Junák Ratíškovice PĚKNĚ DĚKUJU především všem sponzorům, návštěvníkům plesu a samozřejmě také všem organizátorům a servis teamu za pomoc při realizaci této mimořádně náročné akce.

Tombola se seznam sponzorů – ZDE

Krátký filmeček z plesu – ZDE

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..