Průzkum planety Ílesev

Veselí nad Moravou 26.-28. 2. 2010

Průzkum planety Ílesev jsme zahájili v pátek večer průzkumem vesmíru a planet ve Veselské hvězdárně, kde si pro nás uchystali skvělý program…

V sobotu dopoledne jsme se učili zaznamenívat události v elektronické podobě (fotit). Vydali se na krátký výlet do zámeckého parku, při kterém měly jednotlivé průzkumné týmy zapůjčen fotoaparát, se kterým mohli vyfotit co bylo libo (samozřejmě po krátké instruktáži jak se fotit má a nemá). Po obědě a krátkém poledním klidu (který děcka stejně strávili řáděním na hřišti) čekala týmy důležitá výzvědná mise. S pomocí mapy a své jakš takš dobré orientace zjišťovaly množství informací o svém okolí.Všechny týmy se vedly moc dobře a dokonce se jim podařilo aj v pořádku z této cesty donést důležitý, ale křehký materiál (syrová vejce).Po večeři týmy vybraly své nejlepší fotografie, které se utkaly o titul nejpovedenější fotografie. Všechny splněné úkoly byly po zásluze odměněny krystaly, ať už acáty či ametysty.

V neděli dopoledne jsme se opět prošli, tentokrát za město. Mimo jiné jsme odesílali vzkazy na další planety pomocí přírodních obrazů. Po obědě už stačilo jen zabalit věci, uklidit klubovnu a honem na nádraží, domů za maminkami.

Zapsale Kiwi

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..