Krajské kolo závodu vlčat a světlušek 7.6.2008

Naši Krokodýlci se kvalifikovali v okresním kole závodu na kolo krajské, a tak jsme v sedm hodin ráno nasedali do autobusu směr Hodonín. Ve městě jsme si dlouhé čekání na vlak krátili jednak matematickými hádankami (ve kterých se osvědčil Zajíc jako chytrá hlavička), jednak nejoblíběnější zábavou všech členů na výpravě – nakupováním. To jsem ještě netušil, že někteří kluci mají batohy plné sladkostí, takže k nim přibyla tyčinka či nanuk… Naštěstí byli rozumní.

Hitem celého dne se stala zmodernizovaná lokálka ČD, která měla Moderní Záchod. Záchod, který se otevíral tlačítkem. Záchod, který se zavíral tlačítkem. Záchod, který se dokonce splachoval tlačítkem. Fascinace byla dokonalá. Za 45 minut jízdy šel každý z pěti kluků na záchod aspoň dvakrát, dva dokonce třikrát. A všichni nutně museli:-) Na zpáteční cestě to samé.

Ve Veselí nad Moravou jsme už na nádraží potkali jiné skupinky skautů a pochodem se dopravili na místo samé. Tam stálo několik stanů a přes stovku lidí.  Celkem se závodu zúčastnilo 35 hlídek po 5-6 členech, každá měla doprovod, k tomu ještě organizátoři, dohromady hodně přes 200 lidí z celého kraje. Zakrátko byl nástup a losování pořadí. Kartička s číslem jedna určila, že naše mužstvo vyrazí na trať jako první.

Po dvou a půl hodinách, čtyřech kilometrech trati a 12 stanovištích se naše hlídka konečně vrátila. Bojovali, jak uměli. Šifry se nepodařili, něco jiného zase ano. Přesné dojmy by snad řekli kluci, já jsem s nima na trati nebyl a tak nebudu vykládat co nevím. Ale doufám, že si to užili.

Po návratu byl pětiminutový odpočinek a pak se naši Krokodýlci zase rozběhli hrát ringo, jaky by předtím místo běhu na sluníčku seděli u televize. Na obloze se ale začinalo černat čím dál tím víc a z trati přicházeli zprávy, že než doběhne poslední hlídka, bude to pěkně trvat. Nakonec jsme po poradě všech členů výpravy rozhodli, že radši pojedeme dřívějším vlakem. Z místa závodu nás vyprovázely pozdravy a první kapky deště. Na nádraží bylo sucho, dobře a obchod, který vábil všechny kromě mě jako lampa v noci vábí mouchy. Nakupuji, tedy jsem:)

Celkově, i když naše umístění není žádná velká sláva, to byl pěkný závod. Kluci táhli za jeden provaz a jak se mi zdálo, celkem si to užili.

Šam

 

P.S.: Fotky jsou v galerii, ale na trať jsem nemohl, takže čekám na oficiální fotky pořadatelů. Snad tam někde budeme.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..