Tajemství čtyř živlů, aneb 4. Střediskové Jamboree 2024

V prvním červnovém víkendu tohoto roku se konalo již čtvrté Střediskové Jamboree Junáka Ratíškovice, které se tentokrát neslo v tematickém duchu čtyř živlů. Děti se během těchto tří dnů formou her, naučných programů a jednoduchého příběhu seznámily se základními čtyřmi živly a jejich významem.

Jelikož hlavním smyslem tohoto skautského setkání je podpora a rozvíjení spolupráce a týmového ducha napříč oddíly, byly i hry a aktivity v prvním dnu zvlášť zaměřené na rozvíjení těchto hodnot u dětí.

I když byla sobota přerušovaná občasnými dešťovými přeháňkami, dětem se zdárně podařilo splnit všechny úkoly včetně luštění šifer, orientace pomocí map a přípravy vlastních divadelních představení. Avšak největší radost jim, podle mého názoru, udělala dopolední bitva s vodními pistolemi, ke které se všechny celý zbytek víkendu s radostí vracely.

V posledním dni se cesta dětí završila, když musely prokázat spolupráci, napříč dříve soupeřícími týmy, aby se jim podařilo získat poslední živel. A musím podotknout, že to zvládly na výbornou.

V konečném důsledku se dá říct, že i přes občasnou nepřízeň počasí, se nám akce velmi vydařila a stmelení kolektivu, které bylo jejím primárním cílem, proběhlo, částečně i díku onomu počasí, na výbornou. Myslím, že budu mluvit za celé vedení akce, když prohlásím, že už se všichni těšíme na pátý ročník.

 

Tomáš Ondříšek – Op
vedoucí programu

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..