Vánoční pochrap 15. – 16. 2012

Dne 15. 12. 2012 jsme se rozhodli udělat si Vánoce trochu dřív. Sešli jsme se proto před klubovnou ve čtyři hodiny. Na začátek jsme si zahráli venku naše nejoblíbenější hry, ale protože začalo přituhovat, schovali jsme se raději do klubovny, abychom nenastydli. Tam na nás čekalo překvapení v podobě rukodělné dílny, kterou jsme si tak moc oblíbili. Mohli jsme si dokončit naše středověké inventáře. Některým šikovným se tato práce opravdu povedla.

Po dokončení jsme se vydali k vánočnímu stromečku. I přesto, že mrzlo, se nám procházka moc líbila, protože v cíli jsme si navzájem rozdávali dárečky a zpívali vánoční koledy.

Po příchodu na klubovnu nás čekal hřeb večera –  večer. Malý háček: museli jsme si ji sami uvařit. Upřímně jsem rád, že jsme to všichni přežili, protože za takovou alchymii by nás maminky asi moc nepochválily.

S žaludky plnými těstovinami se sýrovou omáčkou jsme se s nadšením pustili do stolních her. Dostali jsme volno, a tak jsme si mohli hrát to, na co jsme zrovna měli chuť. Například: sázky a dostihy,

Ráno po VELKÉM úklidu dostal Bubo a Flip Březový lístek. Této pocty bychom chtěli dosáhnout asi všichni, ale v tu chvíli nám nezbývalo nic jiného, než jen přihlížet a tiše závidět.

Po nástupu jsme uspořádali velký foukací závod, ve kterém se ukázalo, kdo má nejsilnější plíce. Cílem bylo přefoukat protější tým a dostat pimponkový míček na jejich stranu tak, až spadl za stolu.

Tato hra byla velká zábava. Co však následovalo posléze, jsme už moc nedocenili. Nacvičovali jsme totiž nějaké tanečky na skautský ples. Prostě nuda, i když smysl pro rytmičnost a kreativitu někteří opravdu zapřít nemohou.

Závěrem celého vánočního pochrapu bylo vytváření vánočních přáníček pro rodiče. Někteří vymysleli dokonce moc pěkné básničky a jiní se radovali, když už to měli za sebou.

Tato akce mi připadala jako jedna z nejlepších za celý tento rok. Do skauta chodím moc rád a už se těším na rok 2013 a na nové, skvělé nápady od našich vedoucích.

Kakao

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..