Okresní Jamboree 10.-12.6.2022

Ve dnech 10. – 12. června se konalo okresní Jamboree, něhož se zúčastnil i náš junácký oddíl. Jamboree se konalo v tábořišti Poľana v pahorkovité krajině Bílých Karpat.
Hned po příjezdu jsme se ubytovali – mladší v chatce, starší si postavili stany na přilehlé louce. Po zabydlení začal program. Hráli jsme seznamovací hry a přišlo i na seznámení s tématem letošního Jamboree – superhrdinové. Každý z nás si měl s sebou dovézt i převlek nějakého superhrdiny.
Druhý den jsme byli rozděleni do několika skupin a v těchto skupinách jsme chodili po stanovištích rozmístěných po kopcích, lesích, loukách a stráních v okolí tábora, kde jsme plnili nejrůznější úkoly. Vyzkoušeli jsme si například střelbu z luku nebo poskytnutí první pomoci. Hlavně jsme se museli snažit pracovat skupinově a navzájem si pomáhat. Po obědě jsme vyšli na delší procházku po tamějších pahorcích a zahráli jsme si jednu velkou hru, při níž jsme se navzájem s vedoucími trefovali šiškami a honili jsme se po lese. Večer byl táborák, a tak jsme se všichni kolem něj sešli a zpívali jsme za doprovodu kytary táborové písně.
Poslední den jsme strávili především balením stanů a vyklízením chatek, ale i přesto jsme si ještě zahráli nějaké hry, než jsme se všichni zase vydali na cestu domů.
Jamboree se nám všem moc líbilo, užili jsme si spoustu zábavy, něco nového jsme se přiučili a již se opět těšíme na to příští.
Děkujeme vedoucím, kteří pro nás připravili program a po celou dobu se o nás starali, a také ochotným rodičům, díky nimž jsme se dostali do tábora a zase nazpátek.
Zapsal: Vítek Kadlčík

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..