VPV 2022 – Moravský kras

Den I.

Dnes jsme vyrazili do moravského krasu. Sešli jsme se na zastávce v Ratíškovicích a vyrazily jsme autobusem do Kyjova. V Kyjově si Pája na autobusáku odložil a zapomněl flašku. Poté jsme vyrazili na dlouhou cestu do Brna. Cestou jsme si zahráli slovní fotbal při kterém ivičič porazil Boba ve finále. Pak jsme dorazili do Brna a vydali jsme se na trolejbusovou zastávku ale trochu jsme se ztratili a potom jsme pospíchali na autobus který byl jiným směrem než jsme mysleli a tak nám rychlá brněnská doprava ujela. Pak jsme si počkali na narvaný autobus a s brečícím miminem jsme se vydali na další cestu. Poté jsme dorazili do Jedovnice a potom jsme se ubytovali v krásné klubovně kde nás uvítal Ševa. Povečeřeli jsme a teď hrajeme deskovky u stolu. Po těžkém dni se těšíme na zítřek.

Zapsal: Vojta S. a Ondra B.

 

Den II. 

Dnes jsme se probudili do studeného rána v Jedovnici. Ráno jsme si dali krátkou rozcvičku a šli jsme se nasnídat. Po snídani jsme se všichni zbalili a vydali jsme na hlavní cestu naší výpravy. Po cestě se stavil bob v obchodě kde koupil svačinu a oběd. Poté jsem šli po žluté ztezce ze které jsme přešli na čevenou. A přišli jsme do Vilémovic. Z těch jsme šli po zelené stezce až k Macoše. Chvíli jsme postáli na vyhlídce a poté jsme sešli dolů k lanovce od které jsme šli k Punkevním jeskyním. Kde jsme měli prohlídku kde jsme si prohlédli jeskyně a pluli jsme i na lodičkách. Když nám skončila prohlídka tak jsme se vydali do nedalekého moravského domu přírody se spoustou expozic. Pak jsme šli dlouhou a namáhavou cestou zpět. Po cestě bylo opravdu hodně jeskyní a za celý den jsme jich napočítali 159 . Některé byly prostorné, jiné menší se spoustou průchodu. Poté jsme začli vyšlapávat prudký kopec který se zdál nekonečný. Když jsme vyšli na kopec tak se nám otevřela scenérie jako tapeta na Windows XP. Tak jsme si chvilku poseděli na fotbalovém hřišti a vydali jsme se na cestu. Všechny boleli tak moc nohy že jsme málem nedošli do klubovny. Když jsme přišly do klubovny tak jsme si dali večeři a potom jsme šli hrát BANG!. Až jsme dohrály tak jsme šli na higienu a potom spát. Už se těšíme na nový den.

Zapsal: Ondra B. a Vojta S

 

Den III. 

Dnes ráno jsme vstali a nasnídali jsme se. Potom jsme vyrazily na nedalekou zastávku kde jsme si chvilku počkali na autobus. Autobusem jsme přijeli do Brna kde jsme nastoupili na vlak do kyjova. V kyjově jsme si chvilku postáli na autobusáku a také jsme potkali Kyjovského kovboje. Nastoupili ke na autobus a právě jedem domů.

Zapsal: Ondra B

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..