Společně proti leukémii 2019

Benzínková sbírka je společná humanitární akce Junáka – českého skauta a Nadace pro transplantace kostní dřeně. Jejím cílem je pomoci lidem postiženým leukémií a dalšími nemocemi krvetvorby. Sbírka probíhá na čerpacích stanicích po celé České republice. Skauti a skautky tam přijíždějícím autům umývají okna a řidičům podávají informace o činnosti nadace a možnostech pomoci. Ti jim za to můžou vhodit dobrovolný příspěvek do zapečetěné kasičky.
U nás v Ratíškovicích se sbírka konala ve dnech 7. až 9. června a zapojily se všechny tři místní oddíly – Tuláci, Squaw a Trojka. Sbírka se u nás koná již každoročně, letos poprvé všechny 3 dny víkendu, každý den od 8 do 16 hodin. Počasí bylo vesměs přívětivé, většina řidičů taktéž.
Celkem jsme umyli okna na 321 autech (pátek 98, sobota 113, neděle 110), ale toto číslo není faktický počet přispěvatelů, vzhledem k tomu, že velký počet lidí pouze přispěl a nechtěl umýt okno, či na benzínce autem vůbec nebyli.
Letošní celková vybraná částka činí 19 928 korun (loňský výtěžek byl 16 616 korun). To je opravdu velká částka, která poputuje na dobrou věc a všem, kteří se do sbírky zapojili, či přispěli, srdečně děkujeme!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..