Velká jarní výprava na Velkou Javořinu

Letošní výprava začala tím že jsme v pátek vyjeli na skautskou klubovnu. Dojely jsme, vybalili jsme si batohy a šli jsme se navečeřet. Poté jsme si šli zahrát fodbálek a protože už bylo pozdě šly jsme spát.
Ráno jsme si šli dát skvělou rozcvičku, šli jsme se nasnídat. Po snídani jsme si sbalili výborné svačiny a vyšli jsme dlouhý ale za to dobrý výlet. Naplánovali jsme totiž trasu k vysílači. Tak jsme vyšly a přitom si povídali a měli jsme přestávky potom i jednu větší. Nakonec jsme tam došli dali si oběd a protože nás tlačil čas stejně jako mě moje zácpa šli jsme k autobusu a odjeli jsme k chatě. Po té jsme si dali k večeři špagety a šli jsme spát.
Ráno jsme vstali nasnídali se a šli jsme na autobus, potom jsme všelijak přestupovali až jsme dojeli do Ratíškovic.

Zapsal: Václav Čambala – Vaca

 

První den jsme měli sraz na zastávce u Hrušky, z kama jsme jeli do Hodonína. V Hodoníně nám ujel vlak a tak jsme museli skoro hodinu čekat na další, ale to nevadí protože jsme si šli koupit něco dobrého do obchodu, jeli jsme do Starého Města a z tama do Uherského Brodu, kde už zbýval jenom jeden autobus do Suché Lozi. Celkem pršelo, tak jsme si dali pláštěnky a vyšli jsme na klubovnu, chvíli jsme čekali na terase, protože místní oddíl měl ještě oddilovku. V klubovně jsme se najedli a potom šli hrát turnaj ve stolním fotbálku, ale moc jsme si nezahráli, protože potom někdo promáčkl míček, se kterým jsme hráli, potom následovala hygiena a večerka.

Druhý den jsme vstávali brzo ráno, nasnidali jsme se vánočky s Nutellou a vyrazili na Velkou Javořinu. Foukal vítr a byla trochu zima, ale to vůbec nebyl problém. Po cestě jsme narazili na rozhlednu, která směřovala na údolí a viděli jsme až do Slovenska, dále jsme šli kolem elektrického plotu, kde jsme si na chvíli odpočinuli. Dále jsme šli a čekalo nás asi 10 km do strmého kopce. Po cestě jsme si dali pauzu v altánku na svačinu a šli jsme dál. Kopec byl čím dál strmější. Když jsme ho pokořili, tak jsme si dali oběd složený se salámu, chlebu a zeleniny s krásným výhledem na krajinu. Asi hodinu jsme odpočívali a pak jsme šli trošku níž, kde nám vedoucí koupili pečený čaj v místní restauraci. Dále jsme šli pořád ze strmého kopce až úplně dolů do místní vesnice na zastávku. Autobus jsme stihli a ještě jsme čekali. Autobus nás vzal do vesnice s názvem Nivnice, kde jsme se stavili do večerky. Z Nivnice jsme šli do Suché Lozi pěšky a po cestě nás chytil slabší deštík. Za tmy jsme dorazili do Suché Lozi na naši klubovnu, kde jsme si dali večeři a šli jsme vyčerpání spát.

Poslední den jsme měli na snídani buchtu a chleba s arašídovým máslem a Nutellou. Uklidili jsme si klubovnu a čekali na majitele. Když došel, vedoucí mu dali klíčky a my šli na autobus do Uherského Brodu, dále jsme jeli vlakem do Starého Města a z tama do Hodonína. Ve vlaku jsme potkali oddíl Trojku, se kterými jsme se následně spojili, potom nás už jen čekal autobus do Ratíškovic, kde jsme se u Hrušky rozdělili.

Zapsali: Tuláci

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..